Ontmoet Jan Harman

About Us
About Us

Als zeer ervaren gebouwen- en landschapsarchitect werk ik voor uiteenlopende opdrachtgevers waaronder particuliere grondeigenaren, projectontwikkelaars, recreatie ondernemers, gemeenten, woningbouwverenigingen en zorginstellingen. Van vakantiewoning tot ziekenhuis, van schoolgebouw tot tiny house en van jachthaven tot woonwijk.

Met mijn bureau’s verdiep ik mij in een zeer breed scala van opdrachten, uiteenlopend van daktuinen en openbare ruimtes tot jachthavens en golfbanen. Ik ben betrokken bij diverse stedenbouwkundige vraagstukken zoals het invullen van woningbouw en vakantiewoningen tot tiny houses, en van landbouwschuren tot multifunctionele bedrijfshallen. Ook werk ik aan appartementencomplexen,scholen en zorggebouwen. Vanzelfsprekend zijn ook de opdrachtgevers divers: particuliere grondeigenaren, projectontwikkelaars, recreatieondernemers, gemeenten, woningbouwverenigingen en zorginstellingen.

Al meerdere jaren werk ik in een kleine bureausetting aan interessante, steeds complexere en uitdagende ontwerpopdrachten. Mijn prettige werkomgeving is de voormalige herberg in Brouwershaven, dichtbij het water. Inspiratie haal ik uit de natuur, de bebouwde omgeving, boeken en online. Ook ben ik geboeid door het functioneren van mensen in en om het huis, op straat, tijdens vrije tijd en werk maar ook uit vormgeving en toepassingen van grote en kleine voorwerpen of machines.

Ik vraag me altijd af, WAAROM is het zo ontworpen, HOE functioneert het, IS het doelmatig, WAT bepaalt de esthetische keuze en WAT maakt dat deze creatie haalbaar is gebleken. Het is mijn tweede natuur geworden om zo over dingen na te denken, en door deze aanpak is een schat van kennis ontstaan. Deze kennisbank vormt de basis om vrij en praktisch te denken over problemen en oplossingen bij nieuwe ontwerpopdrachten en deze te delen met de opdrachtgevers. Ervaar de goede samenwerking van eerste afstemming tot beleven van het eindresultaat.