Ontmoet Jan Harman

About Us
About Us

Als zeer ervaren gebouwen- en landschapsarchitect werk ik voor uiteenlopende opdrachtgevers waaronder particuliere grondeigenaren, projectontwikkelaars, recreatie ondernemers, gemeenten, woningbouwverenigingen en zorginstellingen. Van vakantiewoning tot ziekenhuis, van schoolgebouw tot tiny house en van jachthaven tot woonwijk.

Met mijn bureau’s verdiep ik mij in een zeer breed scala van opdrachten, uiteenlopend van daktuinen en openbare ruimtes tot jachthavens en golfbanen. Ik ben betrokken bij diverse stedenbouwkundige vraagstukken zoals het invullen van woningbouw en vakantiewoningen tot tiny houses, en van landbouwschuren tot multifunctionele bedrijfshallen. Ook werk ik aan appartementencomplexen,scholen en zorggebouwen. Vanzelfsprekend zijn ook de opdrachtgevers divers: particuliere grondeigenaren, projectontwikkelaars, recreatieondernemers, gemeenten, woningbouwverenigingen en zorginstellingen.

Al meerdere jaren werk ik in een kleine bureausetting aan interessante, steeds complexere en uitdagende ontwerpopdrachten. Mijn prettige werkomgeving is de voormalige herberg in Brouwershaven, dichtbij het water. Inspiratie haal ik uit de natuur, de bebouwde omgeving, boeken en online. Ook ben ik geboeid door het functioneren van mensen in en om het huis, op straat, tijdens vrije tijd en werk maar ook uit vormgeving en toepassingen van grote en kleine voorwerpen of machines.

Ik vraag me altijd af, WAAROM is het zo ontworpen, HOE functioneert het, IS het doelmatig, WAT bepaalt de esthetische keuze en WAT maakt dat deze creatie haalbaar is gebleken. Het is mijn tweede natuur geworden om zo over dingen na te denken, en door deze aanpak is een schat van kennis ontstaan. Deze kennisbank vormt de basis om vrij en praktisch te denken over problemen en oplossingen bij nieuwe ontwerpopdrachten en deze te delen met de opdrachtgevers. Ervaar de goede samenwerking van eerste afstemming tot beleven van het eindresultaat.

Alle Ontwerpen

 • 01.

  Functioneel

 • 02.

  Doelmatig

 • 03.

  Esthetisch

 • 04.

  Haalbaar

Licht en comfort
Uitstraling en warmte
Toepasbaar en economisch

Werken met Jan Harman van den Hamer betekent samenwerking/samenspel met de opdrachtgever in optima forma. In de eerste gesprekken ontstaat het gevoel dat uw wensen vertaald worden van schetsen tot haalbare voorstellen en een concreet Programma van Eisen. Bestemmingsplannen en wetmatigheden verenigen met wat je wil en wat je nodig hebt. Overleggen, luisteren en ervaren zorgen er voor dat de potenties van de locatie en het PvE vanaf het begin in beeld zijn. Dit zorgt voor een zorgeloze ervaring: Jan Harman zit naast u aan tafel en tekent uw ontwerp waarin ook onuitgesproken dromen uitkomen en verzorgt alle aandachtspunten. 

Naast het contact met de opdrachtgever worden alle zaken en contacten in overleg met u onderhouden zoals alle benodigde instanties en adviseurs bij het verkrijgen van onderzoekrapportages, formaliteiten en vergunningen behorende bij het project. Door de jarenlange ervaring heeft Jan Harman een sterk en betrouwbaar netwerk opgebouwd van deskundigen die projectmatig betrokken worden bij de diverse projecten.

Play Video